6 -7 porcijos
Gaminimui 60 min.
Tešlai :
200 g miltų
100 g avižinių dribsnių ( greito paruošimo)
1 kiaušinis
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
100 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
Braškių masei :
500 ml naminių šaldytų braškių gabaliuku su cukrumi ( Mano buvo nesutrintos,o supjaustytos ir užpiltos cukrumi.Cukrui ištirpus,supilu į indelius ir užšaldau.)
2-3 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. krakmolo
cukraus pagal poreikius
Gaminimas :
1.Į braškių masę pilkite citrinos sultis ir krakmolą ištirpintą keliuose šaukštuose šalto vandens .Ragaukite ir jeigu rūgštu ,dėkite cukraus.Statome ant silpnos kaitros ir kaitiname iki gerai sutirštės.
2.Miltus sumaišome su avižiniais dribsniais ir dedame kepimo miltelius.
3.Šaltą sviestą padažome į miltus ir sutarkuojame į avižų ir miltų mišinį.Permaišome.Viską darykite labai greitai.
4.Kiaušinį išplakame su cukrumi iki masė padidės ir cukrus ištirps.
5.Išplaktą kiaušinį su cukrumi pilkite į miltų masę ir greitai sumaišykite ir suminkykite tešlą.Tešlą daliname į 2 dalis ir dedame į šaldytuvą 15 min. .
6.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.Vieną dalį tešlos sutarkuokite į formos dugną ,ant viršaus dėkite braškių masę ir užtarkuokite kitą dalį tešlos.
7.Dėkite kepti apie 30-40 min.Stebėkite kaip pyragas atrodo.
Tiekite karštą su vaniliniais ledais.Ant ledų užbarsčiau liofilizuotų braškių.Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą