2018 m. kovo 13 d., antradienis

Plovas

Plovui tinkamiausia mėsa ,kuri būna su riebalu.Tobula jeigu gausite avienos .Iš esmės tinka visokia mėsa,bet man skaniausias plovas su antiena ir aviena.Svarbu išsirinkti tinkamus ryžius - jie turėtų būti ilgagrūdžai ir skaidrūs.Tokie ryžiai išlieka birūs  ir  plovas nepavirs į ryžių košę.Visa kita pagal galimybes ir poreikius.Idealu būtų ,jeigu plovą gamintumėte ant atviros ugnies ,špižiniame puode kazane.Bet kai neturime galimybių gaminti lauke renkamės storasienį ketaus puodą.Laikykitės eiliškumo.Tai labai svarbu.



8 porcijos
gaminimui 90 min.

Reikės :

300 g avienos arba kiaulienos sprandinės su riebaliuku
500 g ančių krūtinėlės ''Lapino puota''
2 dideli svogūnai
5 morkos
800 g plikytų  ryžių ( naudojau Auksinius  ''Galintos'' ,man iš jų pagamintas plovas skaniausias )
1 galva česnako
druskos pagal poreikius
nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
malto kumino
maltos kalendros
aitriosios paprikos miltelių
saldžiosios paprikos
raugerškio uogų
lauro lapų
pipirų


Gaminimas :

1.Mėsą supjaustykite gabaliukais.Svogūnus pusžiedžiais.Morkas pjaukite pusiau ir susmulkinkite.
2.Į storasienį puodą įpilkite aliejaus tiek ,kad padengtų dugną.Gerai įkaitinkite ir dėkite mėsą.Kepkite kol gražiai apskrus.Apskrudusią mėsytę išgriebkite kiaurasamčiu.Atidėkite į šoną.
3.Į tą patį puodą dėkite svogūnus,morkas ir kelias skilteles česnako. Gerai apkepinkite ir dėkite atgal mėsą.
4. Viską kartu dar truputį pakepiname ir beriame prieskonius.Prieskonių po žiupsnelį.Užpilame verdančiu vandeniu,kad apsemtų per du centimetrus.Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir nuėmę dangtį troškiname apie 40 min.
5.Po to supilame gerai nuplautus ryžius ,tik nemaišykite !!!Užpilame verdančiu vandeniu tiek ,kad ryžius apsemtų per du centimetrus .Sukiškite česnako skilteles.
6.Kai ryžiai sugers visą vandenį,uždenkite ir sumažinkite kaitrą iki minimumo.Kai vanduo visai išgaruos,ragaukite ir jeigu ryžiai kieti įpilkite truputį vandens.Įbeskite šaukštą iki dugno,praskirkite ryžius ir pažiūrėkite ar dugne yra vandens.Jokiu būdu nemaišykite !!! Jeigu vandens nėra ,galite išjungti kaitrą ir palikti dar kelias minutes subręsti.
Tiekite permaišę ryžius su mėsa ir daržovėmis.Labai tinka su marinuotomis peperoni aitriosiomis paprikomis arba raugintais agurkais.
Skanaus !!!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą