2018 m. balandžio 27 d., penktadienis

Antienos sriuba su garšva

Kai vitaminų bomba auga tiesiog kieme - nuodėmė nepasinaudoti.Garšvos lapus galima valgyti žalius,virtus ar troškintus ,dėti jų į salotas,sriubas.Sriubai ir salotoms tinka jauni šių augalų lapeliai.Garšvoje daug vitamino A,C,mineralinių medžiagų,baltymų,geležies,kalcio,kalio ,taip pat eterinių aliejų.Sriubai virti naudojau antienos rinkinį ir ančiukų skrandukus.Nuostabaus skonio sriuba.Būtinai išbandykite.


6 porcijos
Gaminimui 90 min

Reikės :

 750 g ''Lapino puotos'' Antienos rinkinio sriubai
 500 g ''Lapino puotos'' Ančiukų skrandukų
2 saujos jaunų garšvos lapelių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 morkos
1 v.š. sviesto
lauro lapai
druska ir pipirai pagal poreikius
grietinė
virti kiaušiniai


Gaminimas:

1.Į puodą įpilkite 2,5 l vandens ir dėkite antienos rinkinį sriubai.Vos tik vanduo užvirs iškart nugraibykite putas.Sumažinkite ugnį ir virkite sultinį ant nedidelės kaitros.Virkite kol mėsa atšoks nuo kaulų.
2.Išvirus sultiniui ,mėsą nuimkite nuo kaulų,svieste pakepinkite morką,svogūną ,česnaką ir skrandukus.Masę dėkite į sultinį ir išmaišykite.Dabar sūdykite ir dėkite prieskonius.
3.Pačioje virimo pabaigoje dėkite garšvos lapelius ir virkite iki kol šie suminkštės.Labai trumpai apie 5 min.
4. Tiekite su virto kiaušinio pusele,grietine ir bandelėmis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą