Pyragu aš jo nevadinu,nes tai desertas daug sotesnis ir rimtesnis už daugelį tortų.Be gliuteno, nes pagrindas gaminamas be miltų.Kad ir koks skanus Ikėjoje ragautas pyragaitis,naminis daug skanesnis.Vertinu 10/10.Liesų ir gaivių tortų mėgėjams nerekomenduoju.
Gaminimui 60 min
10 porcijų
KEPIMO FORMA 21 CM
Lakštams :
4 kiaušinių baltymai
150 g maltų migdolų
100 g cukraus
Kremui :
4 kiaušinių tryniai
130 ml riebios grietinėlės
75 g cukraus pudros
150 g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
Užpilui :
150 g pieniško šokolado
2 v.š. grietinėlės
Daim šokolado
Gaminimas :
1.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Baltymus išplakite,pridėkite su cukraus ir toliau plakite iki standžių putų.Dėkite riešutus ir atsargiai išmaišykite.
2.Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu .Supilkite pusę tešlos.Kepkite iki 180 * C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. .Tą patį pakartokite ir su kita dalimi tešlos.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.
3.Dabar paruoškime kremą : sumaišykite grietinėlę,trynius ir cukrų .Dėkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros.Kremas turi pradėti tirštėti.Kaitindami nuolat maišykite.
4.Nukelkite nuo kaitros ir dėkite sviestą ir vanilinį cukrų.Kai sviestas ištirps ,gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
5.Į torto formą dėkite pirmą lakštą ir paskirstykite pusę kremo.Tada dėkite antrą ir sudėkite likusį kremą.Tortą dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
6.Kai torto kremas sutvirtės,galėsime padengti šokoladu.Ištirpiname šokoladą su 2 šaukštais grietinėlės ir suberiame kapotus Daim šokoladus.Šokoladas neturi būti karštas.Masę supilkite ant torto ir dėkite bent 6 valandoms į šaldytuvą.Idealiausia per naktį.Tortą galima šaldyti.Labai patogu pasigaminti iš anksto.
Prieš tiekiant pjaustykite šiltu peiliu.Skanaus !!!
šaltinis
Nesu ragavusi jo Ikea, bet receptas labai sudomino, kokio diametro formoje jūs kepėt lakštus?
AtsakytiPanaikintiAčiū!
Kepimo forma 21 cm.
Panaikinti