Pats geriausias marinatas paukštienai.Šį kartą kepiau antį.Antis iškepė labai minkšta,nėrėsi nuo kaulų.Gražios auksinės spalvos ,kurią suteikė alyvuogių aliejus su mandarinais.Fastastiškai skanu 😋 Rekomenduoju išbandyti !!!
4-6 porcijos
Gaminimui 180 min.
Reikės :
Šviežio ančiuko apie 1,7 kg
6 skiltelės česnako
3 lauro lapai
kmynų
šviežiai maltų pipirų mišinio
Viduržemio jūros prieskonių mišinio ( naudojau ''Tasty home'')
1 v.š. rudojo cukraus
2 a.š. druskos ( 1,7 kg ančiukui)
3 v.š. citrinos sulčių
3 v. š. Dijon garstyčių
3 v.š.alyvuogių aliejaus su mandarinais (galite keisti kitokiu aliejumi )
Garnyrui :
2 vnt šviežių brokolių
druskos
pipirai
sviesto
6-7 bulvės
Gaminimas :
1.Antį nuplauname ,išrenkame likusius plunksnų galiukus ir nusausiname.
2.Prieskonius ir likusius ingredientus sumaišome,česnaką išspaudžiame.Paruoštu mišiniu gerai ištriname visą antį ir jos vidų.Laikome šaltai per naktį.
3.Antį dėkite į kepimo maišą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 2 valandas.Kepimo pabaigoje maišą prakirpkite ir antį sulaistykite susidariusiu riebalų ir prieskonių padažu.Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite iki viršus gražiai apskrus.
4.Kol antis keps pasiruoškite garnyrą : išvirtas bulvių puseles apkepinkite svieste ,brokolius trumpai apvirkite ir pakepinkite su sviestu,gardinkite druska.
5.Iškepus ančiukui iš karto nepjaustykite,palaukite 20 min. ir tiekite su paruoštu garnyru.
Skanių akimirkų !!!
Patiko receptas. Bandysiu
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas, išbandžiau. Ačiū autorei.
AtsakytiPanaikintiJau 3 kart kepem,ir visciuka!!! Tobula
AtsakytiPanaikintiPuiku,ačiū !
PanaikintiPirma karta išbandžiusi netekau žado!! TOKIOS SKANIOS VISTIENOS RECEPTO DAR NEGAMINAU KOKIA 20 METU!!
AtsakytiPanaikintiAčiū 😊
Panaikinti