Reikės :
200 g juodojo kartaus šokolado
200 g graikinių riešutų
200 g maltų migdolų
125 g minkšto sviesto
120 g rudojo cukraus
6 kiaušiniai
Gaminimas :
Orkaitę įkaitinti iki 180 *C temperatūros.Tai padaryti BŪTINA.
1.Šokoladą sulaužykite stambiais gabaliukais ir su graikiniais riešutais susmulkinkite trintuvu.Nereikia smulkinti į miltus , o į vidutinio dydžio trupinius.Migdolus susmalkite į miltus.Galite dalį šokolado palikti nesmulkintą,o paskui sulaužyti jį nedideliais gabalėliais ir susmaigstyti į tešlą prieš dedant į orkaitę.Jeigu patieksite pyragą šiltą,šokoladas bus skystas ir bus labai skanu.
2.Cukrų išsukite su minkštu sviestu,kol virs šviesiu kremu.Po vieną sudėkite trynius,paskui atsargiai įmaišykite riešutus ir šokoladą.
3.Išplakite baltymus iki standžių putų ir kruopščiai sumaišykite su pagrindine tešla.Nepersistenkite maišydami,kad tešloje išliktų oro burbuliukų.
4.Išardomą pyrago formą patepkite sviestu,sukrėskite tešlą ir kepkite 35-45 minutes gerai ĮKAITINTOJE orkaitėje.
Tiekite su plakta grietinėle,ledais ,uogomis.Skanaus !!!
šaltinis : ''Gaminu namie''
Kepiau, jaudinausi kad nepavyks... ir pavyko puikiai! Tiesa, cukrų keičiau eritroliu, bet nuo to tik dar geriau :) Rekomenduoju!
AtsakytiPanaikintiPuiku ☺️ Ačiū ,kad parašėte !
Panaikinti