2018 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Tiršta pupelių sriuba

Sveika ir skani sriuba gali būti  ir greitas užkandis ,ir skrandį šildantis patiekalas,gera atgaiva arba išskirtinis pietų akcentas.Tirštos ir sočios sriubos pačios mėgstamiausios mano virtuvėje.



6 porcijos
Gaminimui  1,3 val.

Reikės :

500 g mėsos  naudojau ''Lapino puotos'' triušienos kumpelius ( tinka vištiena,jautiena)
200 g pupelių
2 lapkotinio saliero stiebai
pundelis petražolių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1,5 l jautienos sultinio
250 g konservuotų pomidorų be odelių
1 morka
2 bulvės
2 skiltelės česnako
1 svogūnas
druska,
pipirai


Gaminimas :

1.Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite per naktį.Užpilame 1,5 l vandens ir verdame apie valandą.Išvirus pupelėms vandenį nupilkite ,pupeles nuvarvinkite.
2.Mėsą atskirkite nuo kaulo ir supjaustykite gabaliukais.
3.Daržoves nuvalykite ,nuplaukite ir supjaustykite.
4.Į puodą kuriame virsite sriubą įpilkite aliejaus ,įkaitinkite ir jame iš visų pusių apkepkite mėsą.Sudėkite daržoves ir dar truputį pakepkite.Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves.
5.Pupeles ir sultinį su pomidorais ir česnakais   dėkite į tą patį puodą ir virkite apie 40 min.
6.Gardinkite druska,pipirais.Barstome kapotomis petražolėmis ,dedame grietinės ir tiekiame su juoda duona.

Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą