2019 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Migolinis tortas su šokoladiniu kremu. Velykos.

Štai toks   mano Velykinis tortas.Šiek tiek sveikuoliškas,sotus ,drėgnas ir labai skanus.Būtinai išbandykite.Vertinčiau 10/10 .


Migdoliniam biskvitui :

3 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
200 g viso grūdo ruginių miltų
200 g ml maltų riešutų ( migdolų,lazdyno)
1,5 a.š. kepimo miltelių

Šokoladiniam kremui :

500 ml riebios grietinėlės
100 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado

150  ml juodųjų serbentų su cukrumi

Sirupui :

virintas vanduo
cukrus
citrinos sultys

Kepimo forma 21 cm



Gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C
2.Riešutus sumalkite.Aš tai atlikau su kavamale.
3.Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi .Plakite iki cukrus ištirps. Suberkite  miltus kartu su kepimo milteliais.Dėkite riešutus.Išmaišykite.
4.Atskirai išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
4.Tešlą padalinkite į lygias dalis.Turėtų gautis 4 lakštai.
5.Kepkite po vieną lakštą.Tepkite tešlą ant kepimo popieriaus ir dėkite kepti.Kepame apie 10-15 min.Lakštų šonai turi paruduoti.Nesudeginkite.
6.Iškeptus lakštus atvėsinkite ir laikykite sausai per naktį.
7.Kremui pakaitinkite ,bet neužvirinkite grietinėlę ir užpilkite ant susmulkinto šokolado.
8.Maišykite kol kremas taps vienalytis.
9.Dėkite nakčiai į šaldytuvą .
10.Atšalusią grietinėlės ir šokolado masę išplakite iki standumo.

Torto surinkimas :

Lakštus vos vos padrėkinkite sirupu ,tepkite juodųjų serbentų , ant viršaus dėkite sluoksnį kremo.Paruoštą tortą dėkite parai į šaldytuvą.Viršų ir šonus galite apibarstyti smulkintais riešutais arba riešutinio biskvito trupiniais.Man išėjo 4 lakštai,bet vienas tą pačią dieną buvo suvartotas 👀 😂 Dėl to tortą nusprendžiau palikti atvirais šonais.Puoškite pagal fantaziją.
Skanaus !!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą