Torto forma 20 cm .Galite kepti iš pusės normos.Aš kepiau iš visos normos ,biskvitą pjoviau pusiau ir sunaudojau tik vieną.Kitą pusę užšaldžiau kitam kartui.
Biskvitui :
2 kiaušiniai
1 ind. saldinto kondensuoto pieno
100 g tirpinto sviesto
7 v.š. miltų
2 v.š. kakavos
1,5 a.š. kepimo miltelių
Serbentų sluoksniui :
400 ml raudonųjų serbentų sulčių su cukrumi ( drebučiai)
20 g želatinos
vandens želatinos brinkinimui
Drebučiams reikia išspausti serbentų sultis ir sumaišyti lygiomis dalimis su cukrumi.Galima pavirti 15-20 minučių.Mano buvo nevirti.
Šokoladinis sluoksnis :
200 g juodojo šokolado
200-300 ml riebios grietinėlės
Gaminimas :
1.Biskvitui plakame kiaušinius iki putotos masės ir po truputį pilame kondensuotą pieną.Toliau pilame tirpintą atvėsintą sviestą ir dar paplakame.
2.Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.Sijojame į masę ir palengva išmaišome.
3.Kepame 180 * C temperatūroje 30-40 min.Atvėsiname ir perpjauname pusiau.Naudosime tik vieną pusę.
4.Išbrinkinkite želatiną su tris kart daugiau vandens nei naudosite želatinos. Pvz. 3 v.š. želatinos užpyliau 9 v.š. vandens.Želatinai išbrinkus ištirpinkite ant garų vonelės ir po truputį pilkite į serbentų masę.
5.Torto formos vidų apjuoskite acetato juosta ir į dugną įdėkite padėkliuką.Dėkite biskvitą ir ant viršaus pilkite dalį serbentų masės.Biskvitą galite padrėkinti sirupu .Dedame į šaldiklį stingti. Po 15 min. supilkite likusią serbentų masę ir dėkite atgal į šaldiklį.
6.Sulaužykite šokoladą ir užpilkite karšta grietinėle.Palikite kokioms 8 minutėms ir išmaišykite. Kremą atvėsinkite ir supilkite ant serbentų sluoksnio.
Jeigu norite,kad sustingtų greičiau dėkite į šaldiklį.Arba galite laikyti per naktį šaldytuve.
Puoškite pagal fantaziją.
idėja iš Sonatinos
Jau artėja raudonų serbentų sezonas, reikės bandyti. Atrodo prabangiai
AtsakytiPanaikintiNuostabaus skonio
AtsakytiPanaikintiSuperinis, išbandžiau
AtsakytiPanaikinti