Skani ir sveika sriuba - geros nuotaikos ir energijos garantas.Trintos sriubos labai populiarios ,nes šioms sriuboms paruošti nereikia jokių ypatingų priemonių.Vasarai artėjant į pabaigą ,sezoninių daržovių tinkamų sriubai gausybė.Jums lieka tik išsirinkti ,gaminti ir mėgautis.Šiuo būdu galima gaminti įvairių daržovių sriubą.
Reikės :
1 nedidelė geltonoji cukinija
1 nedidelis sviestinis moliūgas
2 svogūnai
5 skiltelės česnako
citrinos sulčių pagal poreikį
universalaus prieskonių mišinio
alyvuogių aliejaus
1 mažas indelis kokosų pieno
200 ml naminio sultinio
pipirų
šviežio šalavijo šakelė
1 v.š. cukraus
druskos
keli griežinėliai Chorizo dešros
Gaminimas :
1.Moliūgui nulupkite odą ir pašalinkite sėklas. Gabaliukais supjaustykite cukiniją ir svogūnus.Dėkite į kepimo indą ,ant viršaus dėkite česnako skilteles,barstykite prieskoniais ir pašlakstykite alyvuogių aliejaus.Kepkite 180 * C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės.
2.Puode įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus dėkite šalavijo šakelę,pipirus ir pakepinkite.Šalaviją išmeskite,jo aromatas liks aliejuje.
3.Į puodą pilkite kokosų pieną,sultinį ir užvirinkite.Dėkite druskos,cukraus.
4.Iškeptas daržoves dėkite į tą patį puodą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.Jeigu trūksta rūgštelės įpilkite citrinos sulčių.
5.Chorizo dešrą susmulkinkite ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
Sriubą tiekiame su česnakiniais skrebučiais .Ant viršaus barstome Chorizo traškučius.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą