Kotletams :
500-600 g vištienos krūtinėlės
200 g varškės
1 kiaušinis
2 v.š. riebios grietinės
2-3 skiltelės česnako
1 svogūnas
druska (pagal poreikį)
pipirai
miltų apvoliojimui
alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
0,5 l sultinio
1 morka
1 svogūnas
2 v.š. miltų
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š rudojo cukraus
druska ( pagal poreikį)
Garnyrui :
200 g perlinių kruopų ( virimo maišeliuose)
1 svogūnas
mėgstamų prieskonių mišinio
alyvuogių aliejaus
Gaminimas :
1.Sumaltą vištienos krūtinėlę išminkome su visais nurodytais ingredientais.
2.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
3.Kotletus trumpai apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.Su popieriniu rankšluosčiu sugerkite riebalų perteklių ir dėkite į pasirinktą kepimo indą.Kepkite 180 *C laipsnių orkaitėje 20 minučių.
4.Padažui pakepinkite sutarkuotą morką,smulkintą svogūną ir pomidorų padažą.Dėkite rudojo cukraus.Pakepinkite iki rudumo miltus ir po truputį pilkite sultinį.Ištrinkite iki vientisumo.Viską kartu išmaišykite ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės ir pakaitinkite.Jeigu padažas laba tirštas įpilkite dar šiek tiek sultinio.
5.Išvirkite perlines kruopas ir sumaišykite su kepintu svogūnu,prieskoniais.
6.Padažu užpilkite kotletus ir kepkite orkaitėje iki pradės kunkuliuoti.Išjunkite orkaitę ir palikite 15 min. skoniams persigerti.
Tiekite su perlinių kruopų garnyru ir daržovėmis.
Skaniausi linkėjimai,
Rita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą