Reikės :
1,5 kg jautienos mentės
200 g rūkytos šoninės
4 svogūnai
4 morkos
3 skiltelės česnako
2 lauro lapai
šakelė rozmarino,čiobrelio
druskos ,maltų pipirų
3 v.š. miltų
2 v.š. rudojo cukraus
2v.š. pomidorų pastos
750 ml raudonojo sauso vyno
aliejaus
Garnyrui bulvių košė,mėgstamos daržovės.
Gaminimas :
1.Mėsą nuplauti,nusausinti ,supjaustyti kubeliais. Pabarstyti druska ir pipirais.
2.Svogūnus,česnaką ir morkas nulupti.Morkas pjaustome stambiai ,česnako skilteles per pusę,svogūnus stambiau.
3.Pasirinkite puodą kuriame ir kepinsite ir troškinsite.Jis turėtų būti didesnis ir storasienis.Idealu jeigu tai būtų špižinis indas.
4.Į puodą pilkite truputį aliejaus,įkaitinkite ir apkepinkite smulkintą šoninę.Dėkitejautieną ir apkepkite iš visų pusių.Puodą rinkitės didesnį,kad mėsa nebūtų susigrūdusi.Arba kepinkite mėsą dalimis.Ant viršaus užberkite miltus ir išmaišykite.
4.Kartu kepti dėkite svogūnus,česnaką,morkas,barstykite cukrų ir dėkite pomidorų pastą.Viską išmaišykite ,dėkite rozmariną,čiobrelius ir pilkite vyną.
5.Užvirinkite ir dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę 2-3 valandoms.
6.Paruoštas troškinys yra tirštos konsistencijos,jautiena minkšta ir tirpstanti burnoje.
Troškinį tiekite su bulvių koše ,mėgstamomis daržovėmis .
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą