2020 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Vištienos kotletai pievagrybių padaže


Produktai maltai vištienai :

800 g vištienos krūtinėlės
180 g varškės
2 v.š. riebios grietinės
1 kiaušinis
4 skiltelės česnako
1  svogūnas
druska
juodi malti pipirai
miltų kotletų apvoliojimui

Padažui :

250 ml grietinėlės 10 %
0,5 l vištienos sultinio
3 v.š. miltų
250 g pievagrybių
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
druska
pipirai



Gaminimas :

1.Sumalkite vištienos krūtinėles.
2.Sudėkite visus nurodytus ingredientus ir išminkykite.Svogūnus supjaustykite kuo smulkiau,česnakui naudokite spaustuvę.
3.Suformuokite kotletus ir apvoliokite miltuose.Kotletus apkepkite aliejuje iki gražiais apskrus abi pusės.
4.Apkeptus kotletus dėkite į puodą,pilkite sultinio ir patroškinkite.Troškinkite tiek kol paruošite padažą.
5.Tuo tarpu pasiruoškite pievagrybių padažą :
Pievagrybius supjaustykite,svogūną susmulkinkite,dėkite smulkintą česnaką ,tarkuotą morką ir kepinkite keptuvėje ant aliejaus ar sviesto.Kai daržovės suminkštės barstykite miltus,maišykite .Po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite.Pastoviai nelaikykite ant kaitros. Dabar iš puodo su kotletais   pilkite sultinį .Kai matysite ,kad padažas sutirštėjo ir gražiai išsimaišė ,supilkite ant kotletų.Atsargiai permaišykite,kad nesardytumėte kotletų ir užvirinkite. Kaitrą išjunkite.
Tiekite su daržovėmis,bulvių koše.

Skaniausi linkėjimai,
Rita





1 komentaras: