Torto forma 20 cm
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
3,5 v.š. aliejaus
lašelį vanilės ekstrakto arba kelis šaukštelius vanilinio cukraus
Kremui :
250 ml grietinėlės
250 ml maskarponės
1didelis indelis konservuotų kriaušių
0,5 indelio Rududu
1,5 v.š. želatinos
Kremas torto aptepimui :
100 g sviesto
0,5 indelio Rududu
laimo sulčių pagal poreikį
Biskvito gaminimas :
1.Kiaušinius su cukrumi plakame iki masė patrigubės ir cukrus ištirps.Įmaišome aliejų ir vanilę.
2.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių masę.Atsargiai išmaišome.
3.Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
4.Į kepimo formos dugną įtieskite kepimo popieriaus ,o šonus patepkite aliejumi.Pilkite tešlą ir dėkite kepti apie 40 min. Pirmą kartą praverkite orkaitę likus 10-15 min iki kepimo pabaigos.Ar biskvitas iškepė tikrinkite mediniu pagaliuku.Jeigu biskvitas iškepęs ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 minučių .Vėliau išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.
5.Biskvitą pjaukite į 3-4 dalis.Aš padalinau į 4 dalis, bet sunaudojau 3.
Kremo gaminimas :
Grietinėlę išplakame su maskarpone ir kambario temperatūros Rududu.Supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną ir išmaišome.
Kriaušes nuvarviname ir supjaustome gabaliukais .Sirupą pasilikite biskvitų drėkinimui.
Torto surinkimas :
Dedame pirmą biskvitą ,drėkiname nuo kriaušių likusiu sirupu,dėliojame kriaušių gabaliukus ir tepame kremo.
Toliau eiga analogiška.Viršutinį biskvitą palikite neapteptą tik sudrėkinkite sirupu .Dėkite į šaldytuvą nakčiai .
Kitą dieną išsiplakite sviesto ir Rududu kremą .Pirmiausiai iki purumo išplakite sviestą,po to įmaišykite kambario temperatūros Rududu.Išplakame iki purumo .Įspauskite laimo sulčių.
Aptepkite kremu torto šonus ir viršų.Puoškite pagal savo fantaziją.
Skaniausi linkėjimai,
Rita
Nuostabaus skonio, svelnus bet nenuobodus. Skoniai puikiai dera. As dar ipyliu amareto.
AtsakytiPanaikinti