Šv.Velykos yra viena iš gražiausių pavasario švenčių.Lietuviai mėgsta ,kad stalai lūžtų nuo patiekalų gausos,bet be torto sunku įsivaizduoti mūsų Velykinį stalą.Spalvingas ir skanus tortas yra toks pats svarbus kaip ir margučiai,bent jau mano šeimoje.Labai rekomenduoju šį tortą ,kuris yra sotus ir tuo pačiu gaivus.Tortui gaivumo suteiks avietės .Pistacijų ir špinatų biskvitas ,Rafaelo kremas ir viską vainikuoja aviečių želė.Tobulas derinys 😊
Biskvitui :
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100 g šviežių špinatų
1 v.š.citrinos sulčių
120 g miltų
150 g maltų pistacijų
2 a.š. kepimo miltelių
Kremui :
400 g grietinėlės
200 g sviesto
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
2 v.š. citrinos sulčių
Galima įdėti 100 g maltų pistacijų arba 2 v.š.pistacijų pastos ( šį kartą nedėjau )
Aviečių sluoksniui :
400 g šviežių arba šaldytų aviečių
cukraus pagal skonį
3 a.š. želatinos
Sirupas :
200 ml vandens
1 laimas
3 v.š. rudojo cukraus
Biskvito gaminimas :
1.Špinatus sutriname blenderiu iki košelės.Pilame citrinos sultis.
2.Kiaušinius plakame su kondensuotu pienu iki putotos masės.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir pistacijų miltais.
4.Į kiaušinių masę po truputį beriame miltų mišinį.Išmaišome ir supilame špinatų tyrę.
5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių .Į kepimo formos dugną įtiesiame iškirptą kepimo popieriaus skritulį,o kraštus patepame sviestu. Pilame biskvito tešlą ir dedame kepti apie 35-40 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo ir kepimo formos skersmens.Mano naudota forma 20 cm.Ar biskvitas iškepęs būtina tikrinti mediniu iešmeliu.
6.Biskvitą atvėsinkite ir pjaustykite tik kitą dieną.Biskvitą padalinau į 4 dalis .Biskvito šonus apipjaustykite, bus trupinams.
Kremo gaminimas :
1.Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išplakame į lengvą ir purų kremą.Jeigu kremą sutraukia ,žinokite ,kad buvo temperatūrų skirtumas .Masę truputį pašildykite ir bandykite plakti toliau .Išplaktą kremą dėkite į šaldytuvą .
2.Išplakite šaltą grietinėlę su citrinos sultimis.Dėkite į šaldytuvą .
3.Kai abu kremai atšals iki vienodos temperatūros ,po truputį juos sujunkite.Maišykite šaukštu ,neplakite mikseriu .
Aviečių želė gaminimas :
1.Išbrinkinkite želatiną.
2.Sutrinkite avietes į vientisą tyrę.Cukraus dėkite pagal skonį .
3.Avietes truputį pakaitinkite ir dėkite brinkintą želatiną.Maišykite kol želatina ištirps.Atvėsinkite ir padalinkite į 2 dalis.Pilkite į formas sustingti .Formų skersmuo 20 cm .Į formos dugną įtieskite maistinės plėvelės ,bus lengviau perkelti ant kremo.Dėkite į šaldytuvą gerai sustingti .
Sirupas :
Vandenį su cukrumi kaitinti iki sirupas kažkiek sutirštės.Pilame laimo sultis ,išmaišome ir pilnai atvėsiname.
Torto surinkimas :
Į tortinės dugną dėkite tortinį padėkliuką ir patepkite šaukštu kremo.Sluoksniuojame tokia tvarka :
Biskvitas laistomas sirupu
Kremas
Aviečių želė
Kremas
Biskvitas laistomas sirupu
Dar kartą pakartokite tą patį ,o likę du biskvitai bus tik su kremu.Kremo pilnai pakanka ir šonams aptepti.Aš šonus palikau atvirus ,o viršų apibarščiau biskvito ir pistacijų trupiniais .
Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą nakčiai .
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Sveiki, kokio dydzio kepimo forma naudojote?
AtsakytiPanaikintiSveiki,prie biskvito gaminimo yra parašyta 😊
Panaikinti