2022 m. sausio 1 d., šeštadienis

Cezario salotos su vištiena

 Puiki Cezario salotų variacija su vištiena.Visai nebūtina laikytis įsikibus tradicinio salotų recepto.Cezario salotoms gaminti naudokite traškias ir sultingas romanines salotas.Esu labai patenkinta padažo skoniu ,kurį gaminau  iš netradicinių ingredientų.Padažo sudėtyje nėra ančiuvių ir kiaušinio trynių.Manau  reikia naudoti tuos produktus ,kurie jums yra skanūs. Ir visai nesvarbu ,kad nukrypstame nuo klasikinio Cezario salotų recepto .Salotos a la Cezaris pavyko puikiai.


3 porcijos 

Reikės :

2 vnt romaninių salotų

450 g keptos vištienos file juostelių

12 vnt putpelių kiaušinių

skrudintos itališkos duonelės arba krutonų

smulkinto parmezano

Padažui : (surašiau apytiksliai ,nes tikrai nematavau)

4 v.š. saldžių garstyčių

2 skiltelės česnako

200 ml aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų)

sauja smulkinto parmezano

citrinos sulčių pagal skonį

1 v.š. medaus 

Gaminimas :

1.Romanines salotas suplėšome.

2.Virtus kiaušinius padaliname pusiau ir išdėliojame ant salotų.

3.Padažui skirtus ingredientus suplakame blenderiu.Konsistencija gausis kaip majonezo.Ragaujame ir gardiname pagal poreikius.

4.Gražiai apskrudiname vištienos juosteles ir dėliojame ant salotų.Prieskonius naudokite pagal pomėgius.

5.Barstome krutonus ir smulkintą parmezano sūrį.

6.Sulaistome padažu.

Skaniausi linkėjimai ,

Rita



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą