2023 m. balandžio 19 d., trečiadienis

Tortas Voveraitė

Velykinis tortas Voveraitė iš sunkaus lazdyno riešutų ir špinatų biskvito ,sudrėkinto saldžiarūgščiu citrinų sirupu .Tortas perteptas puriu maskarponės ir  grietinėlės kremu .Kad nebūtų nuobodu ,viduriniame torto sluosnyje, traškus šokolado,vaflių ir  riešutų sluoksnis. Tortas pavyko ir visiems labai patiko  😊


 Biskvitui:

2 kiaušiniai 

1 indelis saldinto kondensuoto pieno 

100 g špinatų 

1 v.š. citrinos sulčių 

150 g maltų ir skrudintų lazdyno riešutų 

120 g miltų 

2 a.š.kepimo miltelių 

Kremui:

250 g maskarponės sūrio 

250 ml riebios grietinėlės 

3 v.š. cukraus pudros 

1 v.š.citrinos sulčių 

50 g maltų ir skrudintų lazdyno riešutų 

Traškiam šokoladiniam sluoksniui:

30 g vaflių lakštų 

125 g juodojo šokolado 

120 g sviesto 

60 g maltų ir skrudintų lazdyno riešutų 

Sirupui :

200 ml vandens 

Vienos citrinos sultys 

3 v.š. cukraus 

Eiga :

Biskvito gamyba 

1.Špinatus sutriname blenderiu ir supilame citrinos sultis .Atidedame į šoną .

2.Kiaušinius plakame iki putotos masės ir po truputį supilame kondensuotą pieną.

3 .Miltus ,riešutus ir kepimo miltelius sumaišome .

4 .Į kiaušinių masę ,po truputį ,dedame miltų mišinį ir supilame špinatų tyrę.

5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Naudosime 20 cm kepimo formą.Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi ,o šonus įtriname sviestu .

6.Kepame apie 40 min ar daugiau .Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Po 35 min tikrinkite mediniu iešmeliu.Iešmelis turi būti sausas  .Iškepusį biskvitą pilnai atvėsiname ir padaliname į tris dalis. 

Sirupo gamyba 

1 .Vandenį su cukrumi verdame iki vanduo nugaruos ir sirupas sutirštės .Supilame citrinos sultis ir pilnai atvėsiname .


Šokoladinio traškaus sluoksnio gamyba 

1 .Vaflius susmulkiname.

2.Šokoladą ištirpiname ,bet neperkaitiname ,nes masė sušoks.

3.Sviestą ištirpiname ir truputį atvėsiname .

4.Visus ingredientus ir maltus riešutus  sujungiame ir gerai išmaišome .

5 .20 cm formą išklojame maistine plėvele ir sudedame traškio masę.Gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą pilnai sustingti .


Kremo gamyba 

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir po truputį įvedame maskarponės sūrį,citrinos sultis.Dedame riešutus ir gerai išmaišome . Turi gautis tvirtas ir purus kremas .


Torto surinkimas 

Į torto formos dugną dedame padėkliuką,patepame šaukštu kremo ir dedame pirmą biskvitą .Drėkiname sirupu ir tepame kremą.Padalinkite kremą ,kad užtektu abiems sluoksniams.Dedame antrą biskvitą ,tepame dalį kremo ir ant viršaus dedame sustingusį šokolado traškį.Ant viršaus vėl tepame kremo .Dedame trečią biskvitą ,drėkiname sirupu ir viršų patepame likusiu kremu .Tortą dedame į šaldytuvą parai .

Jeigu viršų ir šonus puošite tokiu pačiu kremu ,tai jo prireiks papildomai apie 200 ml .

Skaniausi linkėjimai ,

Rita




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą