Želė tortas - visur tinkantis desertas.Šis desertas yra mažai kaloringas ir labai skanus .Tortuką gaminau Kūčių stalui.
Reikės :
20 cm skersmens torto formos
Acetato juostos
500 ml vyšnių kompoto su vyšniomis
400 ml kokosų pieno
7,5 a.š. želatinos
1v.š.cukraus pudros
1 pak. citrinų skonio želė
Vaisių pagal poreikį
Gaminimas :
1.Išbrinkiname 4 a.š.želatinos.
2.Iš kompoto išgriebiame vyšnias,o likusį kompotą pilame į prikaistuvį ir statome ant kaitros .Sudedame brinkintą želatiną ir kaitiname tik tol kol želatina pilnai ištirps .Negalima užvirinti nes nuo perkaitinimo suprastėja skonis .
3.Pasiruošiame formą:
Formą iš vidaus apjuosiame acetato juosta ir ant dugno dedame torto paduką.Padukų būna pirkti konditerinių reikmenų parduotuvėse.Atsargiai supilame pravėsusį kompotą ir padėliojame vyšnias.Dedame į šaldytuvą sustingti.
4.Išbrinkiname 3,5 a.š. želatinos .
5.Į prikaistuvį pilame kokosų pieną,dedame cukraus pudrą ir želatiną.Kaitiname kol želatina pilnai ištirps.
6.Pravėsus kokosų pienui pilame ant vyšnių kompoto sluoksnio .Dedame į šaldytuvą pilnai sustingti .
7.Pagal instrukciją ant pakuotės pasiruošiame citrinų skonio želė.Pravėsiname ir nedidelį kiekį pilame ant kokosų pieno sluoksnio.Padėliojame pasirinktus vaisius ar uogas ir dedame sustingti .Ant sustingusio sluoksnio supilame likusią dalį citrinų skonio želė.Dedame į šaldytuvą pilnai sustingti .
8.Prieš patiekiant želė tortą palaikyti kambario temperatūroje ,kad gražiai nusiimtų acetato juosta .
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą