🧑🍳 Šokoladiniam biskvitui :
5 kiaušiniai
130 g juodo šokolado 70 proc.kakavos
130 g sviesto
130 g cukraus
120 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelį druskos
🧑🍳 Riešutų kremas peanut :
110 g sviesto
250 g žemės riešutų kremo ( naudojau lietuvišką "Uldukas")
220 g cukraus pudros
2-3 v.š. pieno
🧑🍳 Maskarponės grietinėlės kremas :
500 g maskarponės
250 g grietinėlės
3 v š. cukraus pudros
citrinos sulčių pagal poreikius
🧑🍳 Biskvito gaminimas :
1.Kiaušinius plakame su cukrumi ir druska iki masė patrigubės ir cukrus ištirps.
2.Ištirpinme sviestą ir šokoladą.Galima tirpinti ant garų vonelės,svarbu neperkaitinkit.Atvėsiname.
3.Miltus ir kepimo miltelius sumaišome ir persijojame.
4.Kiaušinių masę sumaišome su pravėsusiu šokoladu ir sviestu .
5.Toliau dedame miltus ir išmaišome.Supilame į formą.Kepimo forma 21 cm
6.Orkaitė 170 laipsnių apie 50 min.Ar iškepė tikrinkite mediniu iešmeliu.
7.Atvėsintą biskvitą padaliname į 4 dalis .
🧑🍳 Peanut kremo gaminimas :
1.Kambario temperatūros sviestą sumaišome su žemės riešutų kremu ir dedame cukraus pudrą.
2.Jeigu kremas labai tirštas pilame pieno .Masę išplakame mikseriu.Turi gautis lengvai tepamas suvestinis kremas .
🧑🍳 Maskarponės kremas :
1.Grietinėlę plakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis .
2.Maskarponę išmaišome ir po truputį įvedame plaktą grietinėlę. Mikseriu neplakite tik lengvai išmaišykite.
🧑🍳 Torto surinkimas :
Biskvitus galite sudrėkinti citrininiu sirupu iš vandens citrinos sulčių ir cukraus .Yra išverdamas tirštas sirupas .Arba sulaistyti su pieno ir šokolado sirupu iš Snickers torto recepto .Tinka abu variantai .
Kremą padalinkite lyiomis dalimis visiems sluoksniams .Į pasirinktą formą dedame torto paduką ,patepame truputį kremo ir dedame pirmą biskvitą .Toliau eiga tokia :
Biskvitas⬇️
Drėkinimas ⬇️
Peanut kremas⬇️
Maskarponės kremas ⬇️
Viršutinis sluoksnis kremo .Tortą dedama nakčiai į šaldytuvą.Kitą dieną puošiame pagal savo fantaziją ir poreikius .Galima tortą aplieti tirpinto šokolado ir grietinėlės mase.
Skaniausi linkėjimai
Rita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą