2024 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Kreminis vištienos troškinys Tikka masala

 🌶️ Aštrus patiekalas .

Tikka masala yra tikra indiška klasika.Aromatingas ir turtingas prieskoniais patiekalas ,kurio pagrindas yra jogurte marinuota vištiena ir daug nuostabaus kreminio padažo.Labai patiko 🧑‍🍳


 Vištienos marinavimui:

500 g vištienos file
1 v.š. šviežio tarkuoto imbiero
2-3 skiltelės česnako
0,5 a.š. maltos kalendros
1 a.š.saldžiosios paprikos miltelių
0,5 a.š.aitriosios paprikos miltelių (galite mažinti arba visai nedėti )
0,5 a.š.prieskonių Garam masala
100 ml natūralaus skonio jogurto
2 v.š.citrinos sulčių
aliejaus kepimui

Padažui:

Svogūnas
2-3 skiltelės česnako
2 a.š.tarkuoto imbiero
Garam masala 
Kuminas
Malta kalendra
Ciberžolė
Paprikos milteliai 
Druska 
Cukrus viskas pagal skonį 
Mažas indelis konservuotų pomidorų 
250 ml grietinėlės 
Šviežia kalendra 


Gaminimas : Naudokite didesnę keptuvę.

1.Vištieną supjaustome stambesniais gabaliukais.
2.Išmaišome su visais nurodytais ingredientais .
3.Marinuojame bent valandą.Geriausias variantas per naktį. 
4.Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Geriausiai naudoti alyvuogių aliejų arba sviestą maišytą su aliejumi .
5.Apskrudiname vištienos gabaliukus iš visų pusių ir atidedame į šoną.
6.Į keptuvę dedame smulkintą svogūną,prieskonius ,smulkintus konservuotus pomidorus,cukrų ,druską ir kaitiname iki užvirimo .
7.Pilame grietinėlę ir nuolat maišome. Tik neperkaitinkite!
8.Į paruoštą padažą dedame skrudintos vištienos gabaliukus ir kaitiname apie 5-6 minutes .
9.Tiekiame su ryžiais ,indiška naan duona arba vietoje jos tiks apkeptas lavašas.Naan duonelės receptą tikrai rasite internete.Troškinį gardiname šviežia kalendra .Indai valgo rankomis, tiesiog semdami patiekalą duonele .Čia jau kaip pasirinksite 🙂

Skaniausi linkėjimai ,
Rita




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą