Visas TikTok'as eina dėl jų iš proto.Sausainiai dideli,labai saldūs,galimi įvairūs skoniai ir kremai.Pavykę sausainiai yra traškūs išorėje ir drėgni viduje.Sausainių sėkmė priklauso ir nuo naudojamų produktų kokybės ir proporcijų.Cukrus ir sviestas yra pagrindiniai ingredientai sausainių minkštumui išgauti.Šiame recepte naudojau rudąjį cukrų ir kokybišką sviestą.Rudajame cukruje yra daugiau drėgmės ,dėl to labai svarbu norint iškepti sausainius minkštu vidumi.Geriausiai tiktų Muscovado tamsusis cukrus .Šis cukrus brangus ,bet jeigu galite sau leisti siūlau pastarąjį.Svarbu gerai ištirpinti cukrų ,nepermaišyti įdėjus miltus ir neperkepti.Įdėjus miltus reikia suktis labai greitai,kol miltai nespėjo paleisti glitimo.Tai labai svarbu sausainių minkštumui.
14 vnt didelių sausainių rekės :
170 g minkšto sviesto
120 g rudojo nerafinuoto cukraus
120 g baltojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
230 g kvietinių miltų
50 g kakavos miltelių
3/4 a.š. sodos
1/4 a.š. druskos
1 v.š.pieno
150 g smulkinto juodojo šokolado
Kremui naudokite maskarponės sūrį sumaišytą su cukraus pudra.Proporcijas ir kiekį derinkite pagal savo poreikius.Su daugiau kremo reikės 2 mažų indelių 250 g maskarponės sūrio arba 1 didelio 500 g indelio.Kremas yra riebus,o saldumą galite reguliuoti.
Eiga :
1.Minkštą sviestą ir cukrų sudėti į virtuvinį kombainą ir plakti iki purios masės kol cukrus ištirps.
2.Įmuškite kiaušinį,dėkite vanilę ir plakite toliau.
3.Suberkite miltus,kakavą,druską ir sodą.Maišykite greitai iki produktai susijungs.
4.Pačiame gale dėkite šokoladą ir pieną.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių su vėjeliu.Sausainių išeis 2 kepimo skardos.Skardas išklokite kepimo popieriumi.
6.Suformuokite 14 apvalių rutulių ir juos dėkite ant skardos palikdami didesnius tarpus sausainiams plėstis.
7.Kepkite 12 minučių.Atvėsiname ant grotelių.
8.Maskarponės kremą galima dėti konditeriniu švirkštu arba tiesiog užtepti.Tai reikia atlikti ant pilnai atvėsusių sausainių.Viršų galite puošti Oreo trupiniais ar kuo nors kas jums skanu ir gražu.
Pagal Nidos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą