Velykoms keptas tortas sluoksniuotas iš minkštų,šiek tiek drėgnų medaus biskvitų .Pertepimui naudojamas išskirtinis kremas -šilkinė šlapia bezė,išplakta su trinta varške.Šis kremas lengvas kaip debesėlis. Kiekvienas sluoksnis papildytas juodųjų serbentų pertepimu.Tai ryškus ,rūgštus akcentas ,kuris puikiai subalansuoja medaus biskvitų saldumą ir varškės kremo švelnumą.O dar serbentų tamsi spalva sukūria dramatišką kontrastą pjūvyje .Labai skanus ,mano sukurtas tortas 😊 Rekomenduoju 😊
Medaus biskvitui:
100 g cukraus
3 kiaušiniai
180 g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
Bezė kremui :
4 kiaušinių baltymai
200 g cukraus ( geriau baltas ,smulkesnis)
2 a.š.citrinos sulčių
Varškei :
600 g trintos varškės
1,5 v.š. išbrinkintos želatinos
Dar reikės :
200 ml trintų juodųjų serbentų su cukrumi
Sirupo išvirto iš vandens ,cukraus ir citrinos sulčių
Medaus biskvito gaminimas :
1.Puode ištirpinti medų ,cukrų ir sviestą .Kaitinti ant silpnos kaitros, kol cukrus ištirps .
2.Kiaušinius išplakti ir supilti pravėsusią medaus ir sviesto masę.
3.Į gautą masę įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais .Išmaišome.
4. Tešlą pilame į 21 cm torto kepimo formą .
5.Temperatūra 160 laipsnių ,kepame apie 40 min .Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo ir nuo naudojamos formos dydžio .Ar biskvitas iškepė ,tikriname mediniu iešmeliu.
6.Iškeptą biskvitą atvėsiname ir padaliname į 3 dalis .
Bezė kremo gaminimas :
1.Baltymus šiek tiek paplakti .
2.Dėti cukrų,vanilinį cukrų .
3.Indą su baltymais statome ant puodo su verdančiu vandeniu .Indas neturi liestis su vandeniu .
4 .Plakame mikseriu 5 min. ir supilame citrinos sultis .
5.Plakame toliau 5-10 min.
6.Kai kremas pradeda lipti prie plakimo šluotelės ,tada indą nukeliame nuo garų.
7 .Plakame toliau 3-5 min .iki kremas pradės blizgėti.
Bezė paruošta .Yra daug lengviau pagaminti ,negu gali pasirodyti iš aprašymo .
Varškės kremas su bezė:
Trintą varškę švelniai permaišome su bezė kremu ir po truputį supilame ištirpintą želatiną.Želatina turi būti jau pravėsusi ,nesupilkite šiltos .
Torto forma 21 cm
⬇️Biskvitus suvilgome sirupu
⬇️Tepame trintų juodųjų serbentų
⬇️Dedame varškės ir bezė kremo
⬇️Pakartojame iš pradžių
Viršutinis sluoksnis varškės kremo .
Kremą ir serbentus padalinkite lygiomis dalimis visiems sluoksniams .
Susluoksniuotą tortą dedame į šaldytuvą nakčiai .Puošiame pagal savo skonį ir poreikius .
Skanių ir malonių akimirkų !
Rita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą