2021 m. balandžio 5 d., pirmadienis

Pistacijų tortas su avietėmis

Šv.Velykos yra viena iš gražiausių pavasario švenčių.Lietuviai mėgsta ,kad stalai lūžtų  nuo patiekalų gausos,bet be torto sunku įsivaizduoti mūsų Velykinį stalą.Spalvingas ir skanus tortas yra toks pats svarbus kaip ir margučiai,bent jau mano šeimoje.Labai rekomenduoju šį tortą ,kuris yra sotus ir tuo pačiu gaivus.Tortui gaivumo suteiks avietės .Pistacijų ir špinatų biskvitas ,Rafaelo kremas ir viską vainikuoja aviečių želė.Tobulas derinys 😊

 

Biskvitui :

2 kiaušiniai

1 indelis saldinto kondensuoto pieno 

100 g šviežių špinatų

1 v.š.citrinos sulčių

120 g miltų 

150 g maltų pistacijų

2 a.š. kepimo miltelių

Kremui :

400 g grietinėlės 

200 g sviesto

1 indelis saldinto kondensuoto pieno

2 v.š. citrinos sulčių 

Galima įdėti 100 g maltų pistacijų arba 2 v.š.pistacijų pastos ( šį kartą nedėjau )

Aviečių sluoksniui :

400 g šviežių arba šaldytų aviečių

cukraus pagal skonį 

3 a.š. želatinos 

Sirupas :

200 ml vandens 

1 laimas 

3 v.š. rudojo cukraus 


Biskvito gaminimas :

1.Špinatus sutriname blenderiu iki košelės.Pilame citrinos sultis.

2.Kiaušinius plakame su kondensuotu pienu iki putotos masės.

3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir pistacijų miltais.

4.Į kiaušinių masę po truputį beriame miltų mišinį.Išmaišome ir supilame špinatų tyrę.

5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių .Į kepimo formos dugną įtiesiame iškirptą kepimo popieriaus skritulį,o kraštus patepame sviestu. Pilame biskvito tešlą ir dedame kepti apie 35-40 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo ir kepimo formos skersmens.Mano naudota forma 20 cm.Ar biskvitas iškepęs būtina tikrinti mediniu iešmeliu.

6.Biskvitą atvėsinkite ir pjaustykite tik kitą dieną.Biskvitą padalinau į 4 dalis .Biskvito šonus apipjaustykite, bus trupinams.

Kremo gaminimas :

1.Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išplakame į lengvą ir purų kremą.Jeigu kremą sutraukia ,žinokite ,kad buvo temperatūrų skirtumas .Masę truputį pašildykite ir bandykite plakti toliau .Išplaktą kremą dėkite į šaldytuvą .

2.Išplakite šaltą grietinėlę su citrinos sultimis.Dėkite į šaldytuvą .

3.Kai abu kremai atšals iki vienodos temperatūros  ,po truputį juos sujunkite.Maišykite šaukštu ,neplakite mikseriu .

Aviečių želė gaminimas :

1.Išbrinkinkite želatiną.

2.Sutrinkite avietes į vientisą tyrę.Cukraus dėkite pagal skonį .

3.Avietes truputį pakaitinkite ir dėkite brinkintą želatiną.Maišykite kol želatina ištirps.Atvėsinkite ir padalinkite į 2 dalis.Pilkite į formas sustingti .Formų skersmuo 20 cm .Į formos dugną įtieskite maistinės plėvelės ,bus lengviau perkelti ant kremo.Dėkite į šaldytuvą gerai sustingti .


Sirupas :

Vandenį su cukrumi kaitinti iki sirupas kažkiek sutirštės.Pilame laimo sultis ,išmaišome ir pilnai atvėsiname. 

Torto surinkimas :

Į tortinės dugną dėkite tortinį padėkliuką ir patepkite šaukštu kremo.Sluoksniuojame tokia tvarka :

Biskvitas laistomas sirupu

Kremas 

Aviečių želė 

Kremas 

Biskvitas laistomas sirupu

Dar kartą pakartokite tą patį ,o likę du biskvitai bus tik su kremu.Kremo pilnai pakanka ir šonams aptepti.Aš šonus palikau atvirus ,o viršų apibarščiau biskvito ir pistacijų trupiniais .

Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą nakčiai .

Skaniausi linkėjimai ,

Rita





2021 m. balandžio 4 d., sekmadienis

Velykinis sveikinimas

                       Tegul bundanti gamta  suteikia naujų jėgų,

                       Neša džiaugsmą ir gėrį,santarvę ir ramybę .

                       Įkvėpimo ,atgimimo ir  amžino pavasario Jūsų širdyse 💚

                       Su Šv.Velykomis !!

          Nuoširdžiausi linkėjimai,

         Rita



2021 m. kovo 10 d., trečiadienis

Šokoladiniai keksiukai su avietėmis

Nuostabiai kvapnūs ir minkštutėliai .Kas gali būti geriau nei keksiukai ? Kad jau būtų visiška laimė į kelis keksiukus įdėjau aviečių džemo. Labai patiko 👌Pats geriausias mano ligi šiol keptų šokoladinių keksiukų receptas.
Reikės : 

3 kiaušinių
50 g sviesto
100 g grietinės 
2 v.š. paruoštos stiprios kavos 
150 g miltų 
30 g kakavos (naudoju Beatos ,kurios sudėtyje  yra vanilės )
250 g rudojo cukraus 
žiupsnelio druskos 
1,5 a.š. kepimo miltelių 
100 g juodojo šokolado 
aviečių džemo
liofilizuotų aviečių papuošimui 

Gaminimas :

1.Ištirpiname ir atvėsiname sviestą.
2.Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos .Plakame iki cukrus pilnai ištirps ir masė taps kreminė.
3.Atvėsintą sviestą sumaišome su kiaušinių ir cukraus mase ir kava.Dedame grietinę ir išmaišome .
4.Sumaišome miltus ,kakavą ir kepimo miltelius.Persijojame ir įmaišome į masę .
5.Ant garų vonelės ištirpiname ir truputį atvėsiname šokoladą .Šokoladą supilame į tešlos masę. 
6.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių .Į keksiukų formą dėkite popierinius keksiukų sijonėlius ir po lygiai paskirstykite tešlą .Į dalį tešlos įdėjau aviečių džemo .Tik į dalį dėjau dėl to,kad mano šeimoje ne visi valgo džemus ir uogas . Kepame apie 15-20 min. Ar keksiukai iškepė tikriname mediniu iešmeliu .
Mano keksiukai gavosi dideli ,nes turėjau tik  aukštus sijonėlius .Iškepiau 7 didelius keksiukus .Su aviečių džemu gavosi tobulai skanūs.Tik džemo kitą kartą dėsiu daugiau .Viršų pabarsčiau liofilizuotomis avietėmis.Jos yra labai skanios ,kvapnios ir puošnios .Šiuos keksiukus galima puošti įvairiais kremais .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita 








Rėmiausi Jorūnės Šaltenytės receptu ,ačiū .

2021 m. kovo 5 d., penktadienis

Kapotos lašišos kotletai

 Medalis tam kas sugalvojo šio patiekalo receptą .Receptą radau  pas Rimuką,tik papildomai įdėjau maltų džiūvėsėlių. Sultingi,purūs ir minkšti lašišos kotletai . Lengvai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Labiausiai man patiko dėl to ,kad visai nesijaučia žuvies kvapo .Kadangi aš su žuvimi ne itin draugauju ,tai man labai aktualu .

Paskutiniu metu labai stengiuosi prisijaukinti žuvies patiekalus ,bet tie bandymai ne visada būna sėkmingi ir pasiekia tinklaraštį.Vakar orkaitėje kepiau skumbrę ir jai baigiant kepti supratau ,kad jos tikrai nevalgysiu.Vyras įkalbėjo paragauti ,bet kaip ir tikėjausi ji manęs nesužavėjo.Užteko ir  kvapo 🙈

Reikės :

1 kg lašišos (pirkau  su oda ir kaulais  be galvos )

2 kiaušiniai 

2v.š. manų kruopų

pieno manų kruopoms užpilti (tiek ,kad apsemtų )

2v.š.maltų džiuvėsėlių

1 svogūnas 

3 česnako skiltelės 

persilado prieskonių arba kapotų žalumynų 

maltų juodų pipirų 

druskos pagal poreikius 

Gaminimas :

1.Nuo lašišos pašalinkite odą ir kruopščiai išrinkite kaulus.Šį darbą atlikite labai atidžiai. 

2.Lašišą sukapokite peiliu.Galite ir supjaustyti smulkiais kubeliais .

3.Į smulkintos lašišos masę dėkite sutarkuotą svogūną ,išspaustas česnako skilteles, piene išmirkytus manus ,pipirus,persiladą,druskos ,kiaušinius ,džiūvėsėlius.

4.Masę gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 20 min.


5.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiog šaukštu formuokite kotletus.Kadangi faršas yra labai minkštas tai su šaukštu patogiau. Gražiai apkepkite iš abiejų pusių , bet neperkepkite.Dėkite į kepimo indą .Jeigu turite ,tam reikalui, puikiai tiks uždengiami stikliniai kepimo indai.


6.Kotletus pabaikite kepti orkaitėje .Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min ir ne ilgiau .

7.Prie šių lašišos kotletų galima pagaminti padažą .Puikiai tiks grietinėlės arba pieno su sviestu ir miltais padažas .Bet mano nuomone, šiems kotletams padažo nereikia .Kotletus tiekite su grikiais arba bulvių koše,daržovių salotomis .

10/10 mano įvertinimas 

Skaniausi linkėjimai ,

Rita

Ačiū Rimukui

2021 m. vasario 23 d., antradienis

Braunis

  Pyragas paprastas ir lengvai pagaminamas .Šio braunio receptą radau Instagrame.Kadangi namuose turiu mžąją šokoladinių kepinių mėgėją ,tai suvartotas buvo per kartą,akimirksniu 😊Spėjau pačiupti gabalėlį ir jis buvo tikrai labai gardus.Cukraus kiekį sumažinau ,nes pakanka ir mažiau.Į pyragą galima įdėti riešutų.

Reikės :

120 g miltų

0,5 a.š. kepimo miltelių

žiupsnis druskos

4 a.š. kakavos miltelių

2 a.š. tirpios kavos

170 g sviesto

3 v.š. aliejaus

3 kiaušiniai

200 g rudojo cukraus

Gaminimas :

1.Miltus sumaišyti su kakava,kepimo milteliais,druska ir kava.

2.Ištirpinti sviestą su aliejumi.

3.Išplakti 3 kiaušinius su cukrumi iki kreminės masės.

4.Į kiaušinių masę iš lėto plakant supilti atvėsintą sviestą.

5.Sausus produktus sujungti su kiaušinių ir sviesto mase.

6.Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsniu.Tešlą pilkite į pasirinktą indą išklotą kepimo popieriumi ir dėkite kepti 30 min. .Ar pyragas iškepęs tikrinkite mediniu iešmeliu.Mano kepimo indas 26x21.

Iškeptą pyragą gerai atvėsinkite.Dar karšto pyrago viršų apibarsčiau smulkintu šokoladu ,o atvėsusį cukraus pudra.Labai skanu su plakta grietinėle.

Skaniausi linkėjimai,

Rita




Pagal  G. Tylaitę 


2021 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Labai skanūs kotletai

TV3 ir kitiems portalams sutikimo platinti mano receptus ir foto neesu davusi .

 Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau 😊 Bet nugalėta smalsumo ,išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą.Šie kotletai vadinami daniškais.Kodėl daniškais nesigilinau,bet būtų įdomu sužinoti .Daug nerašysiu ,tik pasakysiu ,kad jie tikrai nerealaus skonio.Minkšti,purūs ir labai gardūs.Būtinai išbandykite.Nusivilti neteks.

Reikės :

1 kg maltos mėsos  (galima naudoti kiaulieną pusiau su jautiena

2 per burokinę tarką sutarkuoti svogūnai

2 kiaušiniai

0,4 l pieno

6 v.š. miltų

druska

pipirai

Padažui :

200 ml riebios grietinėlės

150 ml sultinio

pundelis krapų

druskos

pipirų

1 nedidelis svogūnas

1 morka

Gaminimas:

1.Maltą mėsą išmaišome su visais nurodytais ingredientais.Masė bus gana skystoka.Palaikome apie 1 val.

2.Po valandos mėsos masė sutvirtės.Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu arba šlapiomis rankomis formuokite kotletus.Apkepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.

3.Apkeptus kotletus dėkite į puodą,pilkite grietinėlę,sultinį,druską,pipirus,smulkintą svogūną,tarkuotą morką.Troškiname apie 30 min.Troškinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus.

Tiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Skaniausi linkėjimai ,

Rita



šaltinis :  Lithuania Grilling and Smoking ,  ačiū Ilonai Juciūtei


2021 m. vasario 14 d., sekmadienis

Tiramisu tortas

 Tiramisu yra itališkas dedertas ,gaminamas iš biskvitinių pirštelių ,išmirkytų kavoje ,kiaušinių trynių ir maskarponės sūrio.Tikrasis Tiramisu gardinamas Marsalos vynu ir kakavos milteliais.Desertas kuris negali nepavykti.Tiramisu be kiaušinių nėra Tiramisu.Yra gaminama įvairių variantų šio deserto,bet ne visus galima vadinti Tiramisu.Tiramisu yra riebus ,saldus ir jo skonis pakylėja iki dangaus 😌Kiaušinių bijoti nereikia ,svarbu juos gerai nuplauti ir gamybos procese kaitinti ant garų.Šis desertas su kiaušinio tryniais fantastiškas.Jamie Oliver su savo draugu virėju italu Gennaro gamino Tiramisu su tryniais ir baltymais.Dar jie barstė tarkuotą šokoladą. Į kremą galima įdėti plaktos grietinėlės,bet tai jau žingsnis nuo klasikinio recepto.Aš nusižengiau ir  dėjau grietinėlę.Tiramisu desertas yra kabinamas šaukštu ,jokie standikliai ar želatina čia nėra naudojami.Man pavyko sulipdyti tortą ,bet jo formai palaikyti apjuosiau acetato juosta.Acetato juostą reikia apjuosti prieš sluoksniuojant Tiramisu torto formoje.Pavyko puikiai 😊

Torto forma 20 cm 

Reikės :

500 ml maskarponės sūrio

4 kiaušinių tryniai

4 v.š. cukraus pudros

200 ml riebios grietinėlės

4 v.š. kakavos miltelių

50 g Marsalos vyno ,konjako ar brendžio

300 ml stiprios espreso kavos

300 g biskvitinių damų  pirštelių 


Gaminimas :

1.Išvirkite stiprią kavą ir atvėsinkite. Įpilkite Marsalos arba kokio kito alkoholio.

2.Kiaušinius gerai nuplaukite.Atskirkite trynius nuo baltymų.Baltymus pasilikite ,galėsite panaudoti morengams arba blyneliams kepti.Trynius ir cukraus pudrą dėkite į karščiui atsparų indą .Išmaišykite.

3.Puode užvirkite vandenį.Sumažinkite kaitrą ir ant viršaus dėkite dubenį su tryniais ir cukraus pudra.Dubuo turi nesiliesti su vandeniu.Plakite ant garų apie 5 minutes.Dubenį nukelkite ir dar plakite iki masė sutirštės iki kremo konsistencijos.Kremą atvėsinkite.

4.Tvirtai išplakite grietinėlę.Grietinėlę naudokite kokybišką ir riebią.

5.Į maskarponės sūrį įmaišykite grietinėlę.Maišykite labai iš lėto ir jokiu būdu neplakite mikseriu.Po truputį įmaišykite trynių masę .

6.Sausainius ir kremą padalinkite lygiomis dalimis.Į torto formą įdėkite padėkliuką skirtą tortams ir  apjuoskite acetato juosta.Mano juosta buvo truputį per aukšta,bet nieko tokio.

7.Sausainius po vieną , labai trumpam ,merkite į kavą ir išklokite jais torto formos dugną.Ant viršaus tepkite kremo ir barstykite kakavos milteliais.Sausainių per daug nemirkykite ,nes jie gali ištyžti.Taip susluoksniuokite visus sausainius ir kremą.Viršų barstome kakavos milteliais.Labai tinka ir smulkintas juodasis šokoladas.Dedame į šaldytuvą nakčiai.

Puošiame pagal jūsų nuotaiką ,fantaziją ir tuimus produktus.

Skanių akimirkų ,

Rita



2021 m. vasario 7 d., sekmadienis

Bulvių ir varškės kukuliai

 Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai .Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje .Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas .Patiks visiems mėgstantiems lengvus patiekalus .Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų.

Reikės :

8 vidutinio dydžio bulvės 

3 pak.x 180 g varškės 

1 kiaušinis 

2 v.š.miltų

2 v.š.krakmolo

druskos pagal poreikius 

Padažui :

60 g sviesto 

4 v.š. grietinės 

Šviežių krapų 

Druskos

Gaminimas :

1.Išvirtas bulves sutriname ir atvėsiname.Aš viriau be lupenos .

2.Dedame kiaušinį ,varškę,krakmolą ,miltus ir druską .Masę išminkome ir suformuojame kukulius.Jeigu masė limpa prie rankų pavilgome delnus  vandeniu .Man išėjo 30 kukulių .

3.Į verdantį pasūdytą vandenį dedame kukulius ir verdame 4-5 minutes .

4.Padažui ištirpiname sviestą ,dedame grietinę ir trumpai pakaitiname.Dedame krapus ir druską .

Tiekiame ir mėgaujamės.

Skaniausi linkėjimai ,

Rita

2021 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

 Šių sausainių receptas jau senokai sklando Instagram erdvėje.Treneris Paulius Ratkevičius juos išpopuliarino ir panašu ,kad šis užkandis turi daug gerbėjų.Ačiū Pauliui ,kuris labai motyvuoja ir pasidalina receptais.

Sausainiai greitai pagaminami,sveiki ir maistingi . Pavasaris artėja ,metas pasirūpinti savo linijomis ,kurios karantino metu yra "šiek tiek" pakitę 😀 Šiuose sausainiuose nėra cukraus ir riebalų ,tik natūralus saldumas iš banano ir razinų .Man labai patiko .Šių sausainių galima įsidėti į darbą ,bus puikus užkandis ir numalšins saldumynų poreikį.



Reikės:

100 g smulkių  avižų 

1 bananas 

2 kiaušiniai 

Sauja razinų 

Sauja smulkintų  riešutų arba vietoje jų džiovintų vaisių (aš naudojau smulkintus anakardžius)

Gaminimas :

1.Bananą sutrinti .

2 .Riešutus susmulkinti .

3.Visus produktus sumaišyti .Ir palikti pastovėti apie 10 min .




4.Skardoje ant kepimo popieriaus suformuoti  apie 10 sausainių .

5.Kepti 190 -200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min.Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Greitai dega ,stebėkite  .

Skaniausi ir sveikiausi linkėjimai,

Rita


2021 m. sausio 24 d., sekmadienis

Vyšninis želė tortas su kokosų pienu ir maskarpone

 Aš Facebooke

Šis tortas yra labai gaivus ir greitai pagaminamas .Vyšnių ir kokosų pieno želė gaminau Kūčių desertui. Taip patiko ,kad nusprendžiau pagaminti tortuką.Į kokosų pieno masę įdėjau maskarponės.Šaldiklyje turiu daug naminių vyšnių atsargų ir tai yra puikus būdas jas sunaudoti.

Baltam sluoksniui reikės :

400 ml  kokosų pieno  

250 g maskarponės 

3 v.š.cukraus

3 a.š. želatinos ( želatiną naudojau Dr.Oetker)

Vyšnių sluoksniui :

500 g šaldytų vyšnių be kauliukų

150  ml vandens

cukraus pagal skonį (jeigu vyšnios rūgščios cukraus negailėkite)

4 a.š.želatinos (nemažinkite,nes mano su 3 a.š. buvo minkšta)

180 g  šokoladinių sausainių

100 g sviesto

Gaminimas :

1.Sausainius susmulkinkite ir užpilkite tirpintu sviestu.Masę gerai išmaišykite ir ja išklokite torto formos dugną.Išlyginkite ir tvirtai suspauskite.Dėkite į šaldytuvą.Prieš tai torto formos sieneles ištepkite bekvapiu aliejumi.Arba galite naudoti acetatinę juostą .

2.Maskarponę išmaišykite su kokosų pienu ir dėkite cukrų.Cukrus pagal skonį ,ragaukite. Želatiną išbrinkinkite pagal nurodymus ant pakuotės.Ištirpinkite ir pravėsusią supilkite į masę.Atvėsinkite ir supilkite ant torto pagrindo.Dėkite į šaldytuvą pilnai sustingti.

3.Vyšnias atitirpinkite,skysčio neišpilkite .Dėkite cukraus ir statykite trumpam ant kaitros.Kaitinti trumpai ,kad vyšnios neprarastų spalvos. Į šiltą vyšnių masę dėkite brinkintą želatiną.Maišykite kol želatina ištirps.Atvėsinkite ir supilkite ant kokosų pieno ir maskarponės masės.Dėkite į šaldytuvą pilnai sustingti.

Mano pastebėjimai : Į vyšnių masę įdėjau per mažai želatinos ,dėl to vyšnių masė buvo labai nestabili .Receptą pakoregavau ir vietoje 3 a.š. siūlau dėti 4 a.š ., bus puiku.Mano vyšnios gana rūgščios ,kitą kartą dėsiu daugiau cukraus.

Sustingusį tortą atsargiai išimkite iš formos .

Skaniausi linkėjimai,

Rita


2021 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Kiaulienos nugarinės suktinukai

 Nesudėtingas ir lengvai pagaminamas patiekalas. Skonis nustebino 9/10 .Tikrai kartosiu ir įdarą galima keisti pagal turimus produktus.

Reikės 

Apie 1,5 kg kiaulienos nugarinės (10-11 suktinukų )

Druskos

maltų pipirų 

miltų apvoliojimui

Įdarui : 

2 morkos 

2 svogūnai 

2 skiltelės česnako 

2 v.š. pomidorų padažo 

100 g smulkinto parmezano ( drožlės arba tarkuotas )

Žiupsnis cukraus ir druskos 

Padažui ir troškinimui :

1v.š. riebios grietinės 

1 v.š. pomidorų padažo 

1v.š.miltų

1 morka 

1 svogūnas 

2 skiltelės česnako 

saujelė krapų 

lauro lapų 

Universalaus prieskonių mišinio 

žiupsnis cukraus 

Gaminimas :

1.Nugarinę nuplauname ir nusausiname.Supjaustome 1 cm storio riekelėmis.Ant lentelės tiesiame maistinę plėvelę ir plonai išmušame.

2.Barstome druska,pipirais 

3.Nuvalome ir susmulkiname daržoves įdarui.Svogūną supjaustome ,o morkas sutarkuojame. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kepiname morkas su svogūnais  .Pomidorų padažą,cukrų ,druską ir česnaką  dedame ant galo.Parmezaną dėsime vėliau.

4.Ant išmušto nugarinės griežinėlio,dedame įdaro,barstome parmezanu ,šonus užlenkiame kaip vokelį ir susukame.Sutvirtiname mediniu smeigtuku ,kad neiširtų.

5.Suktinukus apvoliojame miltuose ir apkepiname keptuvėje iš visų pusių kol gražiai apskrus.Apkepintus suktinukus dedame į puodą ir įpilame truputį vandens .Vandens tiek, kad vos apsemtų suktinukus.Dedame tarkuotą morką,smulkintą svogūną,lauro lapus ,galite pabarstyti universaliu prieskonių mišiniu. Pabaigoje dėkite česnaką ir krapus.Troškiname apie 40 min.. Patikrinkite šakute ar suktinukai minkšti .Pačioje troškinimo pabaigoje sumaišome grietinę,pomidorų padažą ir šaukštą miltų .Įpilame sultinio nuo suktinukų ,išmaišome ir pilame į puodą .Troškiname kol padažas sutirštėja.

Tiekiame su bulvių koše ir daržovėmis.

Skaniausi linkėjimai ,

Rita